Från Rambo till egen företagare

Niclas Lindahl - Filmskapare

Mitt intresse för filmskapande började 1989 när jag som 5-åring såg hur Rambo bröt sig ut ur häktet och drog iväg på en cross i First Blood. Där och då hjälpte Sylvester Stallone mig att bestämma mig för vad jag ville bli som stor – filmregissör.

15 år efter att jag gjorde min första kortfilm på VHS så startade jag 2011 mitt produktionsbolag Lindahl Film, där jag fokuserar på att producera, regissera, fota och klippa film.

Arbetar både ensam eller med ett team av andra frilansare. Från idé till slutprodukt eller som fotograf och klippare. Har egen utrustning och är verksam över hela Sverige.

Tjänster

Filmproduktion

Producerar informationsfilm, företagsfilm, dokumentärer, musikvideos, aftermovies, reklamfilm, spelfilm med mera.

Förproduktion

Tillsammans bollar vi idéer över en kopp kaffe och jag hjälper till att skriva manus, rita storyboards och planera inspelningen.

Inspelning

Filmar i både HD och 4K med hjälp av gimbal, drönare och andra verktyg för att fånga berättelsen på bästa sätt. Finns möjlighet till ljussättning med hjälp av LED-paneler och ljudet tas upp med mikrofoner, myggor och en Zoom H6.

Redigering

Redigerar och färdigställer filmen i Adobe Premiere Pro för leverans i högupplöst format som passar för Youtube och andra sociala medier.

Kurser

Sedan 2012 har jag haft en rad olika filmrelaterade kurser för både barn, ungdomar och vuxna.

Filmkurs

Kurser för barn och ungdomar där de får lära sig att filma och redigera egna kortfilmer, vloggar och musikvideos.

Redigeringskurs i Adobe Premiere

En grundkurs för vuxna i redigeringsprogrammet Adobe Premiere.

Instagram